BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Search This Blog

Sunday, May 11, 2014

Haramkah Menyambut Hari Ibu ?

Assalamualaikum....

Entry Kali ini adalah pasal haramkah menyambut hari ibu ?

Untuk pengetahuan hari ibu kebiasaanya disambut pada hari ahad kedua bulan May

Ada yang mengatakan Haram... ada yang mengatakan mengikut niat masing - masing... apa pun kalau nak kepastian bolehlah tanya kepada orang yang lebih arif....

Pendapat saya, setiap hari adalah hari ibu....

Jom Layan Short Video ini...


video




Thursday, November 14, 2013

SPAIS - Sports For Accounting Information System


ha ! bulan 8 yg lepas... selepas raya Kelab D'AIS mengadakan SPAIS... sport for student2 Diploma Sistem Maklumat Perakaunan ( DAIS ) ... mcm2 acara yang diadakan antaranya Futsal and sukaneka... lawan Batch ! mse tu aku part 5 ! so Part 5 dpt no.2





with Part 1A ( May 2013  - Okt 2013 )



ha yang lelaki pakai baju hitam ni YDP Dais untuk next sem ni..

agak penat jugak laa... tapi sangat best sebab dapat rapatkan hubungan antara batch lain...

~ Sekian ~

Setelah Setahun

Assalamualaikum... rasanay dah setahun tak update blog... haha agak buzy...


sekarang la baru nak update... in syaa Allah kalau ada mse.. sebelum naik sem baru akan aku update aktiviti - aktivti sem yg ak buat

Thursday, November 8, 2012

HAPPY BIRTHDAY MAK

happy birthday Mak yang ke-50..... huhuh dah naik satu angka lagi..... next year, ak pulak naik satu angka kat depan.... hehe... anyway... just nak cakap... happy birthday.... semoga dimurahkan rezeki dan dipanjang umur.... amin..


ha ni, bunga yang mak ak dapat.... from anak - anak dia.... masa org tu hantar, mak ak cm terkejut skit laa tp dye tau la sape yg bg bunga tu....

 and domino ni, abg ak belanja.... kebetulan hari ni ak ngn mak aku puasa.... so dye belanja makan domino... ak pun tumpang sekaki..... thanks.... hehehe

Tuesday, October 30, 2012

Raya Haji 1433H

raya haji..... sayu sahaja bila mendengar takbir raya.... tapi pada hari raya bukan waktu untuk bersedih.... a day before raya haji, aku kat KL.... driving test... lepas je habis driving test, ak terus pergi TBS.... tunggu bas.... memang ramai sangat yang ada kat TBS tu.... perjalanan ak dari TBS ke Pontian mengambil masa hampir 6 jam.... mana tak nye... jalan jem teruk dari sungai besi.... then bas yang aku naik dia singgah Muar dengan Batu Pahat untuk turunkan penumpang.... dalam perjalanan tu aku just tidur, makan, dengar lagu.... sampailaa aku sampai kat kampung aku..... sampai je kampung, semua tengah sibuk masak... al maklumlaa esoknya ada kenduri aqiqah.... the next day... pagi raya... lepas subuh terus bangun..... and then siap2 pergi solat pagi raya.... lepas solat jumaat, kat kampung aku ada kenduri aqiqah untuk amaan dan aisy.....



AISY AUNI AQILAH ( My anak Saudara )


AMAAN MUAZ ( My Sepupu )

Monday, October 29, 2012

Alhamdulillah akhirnya.....

assalamualaikum....


alhamdulillah akhirnya ak dapat juga berjaya dapat lesen P for kereta... syukur sangat-sangat.... aku set kan test ak pada 25/10/2012, sehari sebelum raya haji.... aku saja je amik tarikh tu untuk test sebab aku rasa tak ramai yang akan amik test sehari sebelum raya haji... huhu semua orang dah balik kampung... ak terpaksa naik bas masa tu balik kg... okay.. sehari seblum test tu ak ada latihan.... asyik mati enjin je...masa tu aku dah macam putus harapan... tapi bila hari test... everything is okay.... ak dapat no terawal... so memang habis awal laa... hmm masa tunggu nak test bukit... rasa macam takut je... sebab semalam ak buat latihan tak sampai kat line kuning... tu buat cuak.... haih tp everything is okay... ad satu insiden berlaku kat dalam pusat memandu tu... masa ada budak tengah test bukit masa tu, dye terlanggar palang yang ada kat bukit, and palang tu tolak lampu dekat situ dan lampu tu jatuh kena atas petugas pusat memandu tu.... berdarah banyak kot kepala orang tu... kesian jugak aku kat budak tu.... budak tu menangis... harap dia jangan trauma sudah... kol 11.45 ak dah habis test dah lepas semua.... lega yang teramat... alhamdulillah akhirnya.... tpi maybe lepas ni aku malas nak bawak manual.... sebab macam leceh je... tapi entahlah.... kepada yang nak amik test kereta atau motor... ada tips aku nak bagi korang....harap berguna lah tips ni...\

Tips untuk amik Lesen
  1. Berdoa.... doa la banyak2 harap lulus
  2. set kat minda untuk lulus.... jangan set "nanti boleh repeat" JANGAN.... 
  3. JANGAN nervous.... nervous boleh buat fail
  4. and masa tunggu giliran itu, elakkan la dari tengok orang lain buat... sebab bila diorang tak pass, nanti akan buat nervous
  5. test clucth kereta bila dapat kereta... ada sesetengah kereta teruk clutch dye,.... senang mati enjin..
and banyak banyak la berdoa.....

tu je nak update....

Tuesday, October 23, 2012

dah lama

agak lama ak tinggalkan blog ni... ingatkan masa cuti nak kembali berblog.... hmmm akhirnya telah habis pon SEM 3 ! aku rasa sekejap sangat aku dah sampai sem 3.... and dah dekat masuk sem 4 pon..... masa berlalu dengan sangat pantas... dan biasalaa sem 3 ni banyak sangat aktiviti and kerja yang kena siapkan.... sampai satu hari ak rasa sangat stress dibuatnya ak ni



tapi apa-apa pun aku dah melakukan yang terbaik.... agak takut jugak la aku nak tunggu result ni.... yang dijangka keluar pada 8 or 9 november rasanya.... hmmm ya allah permudahkanlah segala urusan hambamu ini.... taku sangat.... rasa macam pointer turun.... ya allah jauhkanlaa... hmmm tk pe la.... sekarang ni hanya mampu tawakal je...